· 

Hoe schoon is ons kraanwater?

HOE SCHOON IS ONS KRAANWATER?

 

Nederlands kraanwater geldt als 'schoon' genoeg om te drinken. Maar betekent 'schoon' ook zuiver water? Nee, helaas niet!

Er bestaat een normeringslijst in het kader van het Nederlandse Drinkwaterbesluit. Hierin zijn stoffen opgenomen die van nature niet in water voorkomen, maar zich wel in ons leidingwater bevinden. De lijst bepaald wat een 'veilige grenswaarde' is, maar niemand kan met zekerheid garanderen of deze grenswaarden inderdaad kloppen.

 

Waterleidingbedrijven werken in hoofdzaak met bezinkings- en beluchtingssystemen en koolstoffiltering, doch dit filtert zeker niet alle onnatuurlijke stoffen uit het leidingwater wat onze huizen en gebouwen bereikt. Zij monitoren op de aanwezigheid van 80 verschillende stoffen welke op de normlijst staan. Nederlands leidingwater bestaat in het algemeen voor ruim 40% uit oppervlaktewater en de rest is bronwater. En het zijn de verontreinigingen in het oppervlaktewater wat de zuiveringsbedrijven zorgen baart. Er bestaan tienduizenden chemische verbindingen, er komt in Nederland per jaar circa 140 ton (nog actieve) medicijnen in het afval- en oppervlaktewater terecht bestaande uit 2000 verschillende medicamenten! Daarnaast komen er steeds meer zware metalen, pesticiden, enzovoorts in het oppervlakte- en grondwater terecht. In de regio Dordrecht speelt ook de lozing van GenX (FRD-902 & FRD-903) op oppervlaktewater door Chemours, voorheen DuPont.

 

Er zijn steeds meer mensen die uit gezondheidsoverwegingen mineraalwater drinken in plaats van leidingwater. Maar wist je dat ons lichaam deze stoffen ook via de huid opneemt? Wie 10 minuten doucht krijgt via de huid alle stoffen uit het leidingwater binnen in een hoeveelheid die gelijk staat aan het drinken van 1 liter ongefilterd                                    leidingwater! Spoel je je verse groenten met leidingwater voor het bereiden?....nogmaals bingo!

 

En daarom wordt een waterfilter in ieder huis en gebouw de nieuwe norm!

 

Wij van OLAC leveren waterfilters en -ontharders van Aqua Purica, omdat deze het water op ultieme wijze zuiveren én vitaliseren. Dit dank zij een uniek en gepatenteerd dual core koolstof- en aqualen microvezelfilteringssysteem. Tevens zijn onze waterfilters voorzien van een vortex-vitalisator die de watermolecuulstructuur hersteld waardoor water zijn natuurlijke vitaliteit terug krijgt. Proeven in kwekerijen met deze unieke waterfiltertechniek lieten een opbrengsttoename zien van 20 tot 25%.

Het Aqua Purica waterfilter wordt direkt achter de watermeter geïnstalleerd waardoor je niet alleen in de keuken over zuiver en vitaal leidingwater beschikt, maar in het gehele huis of gebouw!

 

Tip: plaats het Aqua Purica filter in combinatie met de waterontharder van dezelfde fabrikant.....puur gezond én zacht water zonder kalk in je hele huis!

 

Zowel de Aqua Purica waterfilters als waterontharders zijn heel eenvoudig te installeren, zeer onderhoudsvriendelijk en werken zonder electriciteit.

 

Meer lezen en informatie vinden over Aqua Purica waterbehandelingssystemen? Klik hier!

 

Download
Onderzoeksrapport Waterkwaliteit en Biodiversiteit
Kwaliteit nederlands oppervlaktewater voldoet niet aan de EU-norm voor drinkwatervoorziening
Nauur-en-Milieu_Onderzoeksrapport-Waterk
Adobe Acrobat document 2.9 MB

Reactie schrijven

Commentaren: 1
  • #1

    Annelies Tollenaar (woensdag, 28 februari 2018 15:52)

    Fantastisch filtersysteem. Wij hebben het in combinatie met de Aqua Purica waterontharder laten installeren, direkt na de watermeter, en hebben nu dus in de hele woning heerlijk puur en zacht water. De was komt nu heerlijk zacht uit de wasautomaat en ook geen kalkaanslag meer in de badkamer. Echte aanrader!

OLAC / Ortho-hormoonfactorpraktijk

 

Tel.       : 078-3036468 / 06-50423414 / 06-30358880

E-mail  : info@ortho-hormoonfactorpraktijk.com

 

Praktijkadres:

OLAC - Organic Lifestyle Advice Center

> afdeling: Ortho-hormoonfactorpraktijk

Ohmweg 57G

2952 BD  ALBLASSERDAM

 

Ortho-hormoonfactorpraktijk (OHFP)

IBAN: NL98 ASNB 0707 0394 79 t.n.v. OHFP

SWIFT/BIC: ASNBNL21

BTW-nr.: NL014804918B02

KvK-nr.: 71224211