· 

De link tussen glyfosaat en autisme

 

 

Het vernietigende bewijs tegen glyfosaat blijft zich opstapelen en komt dichter en dichter bij het bereiken van een kritische massa die uiteindelijk het einde van de giftige chemische stof zou kunnen zijn. In een artikel over Green Med Info was blootstelling aan het actieve ingrediënt van het Roundup-herbicide gekoppeld aan darmdysbiose in het spijsverteringsstelsel van kinderen met autisme.

 

Op de Autismone-conferentie in mei 2018 beeldde pediater en gastro-enteroloog Dr. Arthur Krigsman de pathologie af van een persoon met autisme. De presentatie leek op de voorspelde effecten van glyfosaat op de menselijke darm.

 

Dit druist in tegen de veronderstelling van de Amerikaanse overheid. Glyfosaat wordt "officieel" als niet-toxisch beschouwd voor mensen. Daarom hoeft voedsel niet op de chemische stof te worden getest, ondanks het wijdverspreide gebruik ervan bij zowel Roundup Ready-gewassen als andere voedselgewassen.

Ook de EU in Brussel bagatelliseert de wetenschappelijke onderzoeksresultaten alsmede de publieke opinie en heeft haar goedkeuring verleent aan toelating van glyfosaat op de Europeesche markt.

 

Onafhankelijke onderzoekers zoals Krigsman bouwen echter onderzoek op waaruit blijkt dat glyfosaat verre van onschadelijk is. Het kan zelfs de oorzaak zijn voor de opkomst van autismezaken in de VS (Related: Monsanto-hit met 290 miljoen dollar aansprakelijkheid voor kankeraansprakelijkheid in Roundup (glyfosaat) herbicideproef.)

 

Verlamming van de darmspieren van kinderen met autisme lijkt op glyfosaatvergiftigingssymptoom

 

Uit het onderzoek van Krigsman bleek dat 50 tot 80 procent van de autistische kinderen problemen heeft met hun maag. Ze lijden ook aan een exclusief type enterocolitis dat een combinatie lijkt te zijn van constipatie en diarree.

Bij deze unieke aandoening zijn de darmspieren blijkbaar verlamd en kunnen ze de ontlasting niet stuwen. De ontlasting vindt plaats in het darmkanaal totdat er genoeg water aankomt om ze te verdrijven.

Gedurende deze tijd groeien grote aantallen bacteriën op de stilstaande uitwerpselen. Ze veroorzaken Small Intestinal Bacterial Overgrowth (SIBO), een aandoening die verband houdt met autisme.

Het gebeurt zo dat glyfosaat ook wordt getheoretiseerd om de darm te verlammen. Dit is afkomstig uit een studie uit 2014 van H. Nakae van Akita University, die een vrouw behandelde die leed aan verlamming van de darmen na een poging zichzelf te doden door glyfosaat te drinken.

 

De gladde spiercellen van de darm worden getriggerd door een eiwit dat myosine wordt genoemd. Een van de aminozuren die het bevat, wordt glycine genoemd.

 

Glyfosaat is ook een aminozuur. Het lijkt sterk op glycine waardoor het abusievelijk kan worden opgenomen door de darm. Als glyfosaat wordt toegevoegd aan het myosine-eiwit in plaats van glycine, verliest myosine zijn vermogen om contracties in de darmspier te activeren. De darmen raken verlamd, net als in de darmstoornis beschreven door Krigsman.

 

> Video : Dr. Stephanie Seneff (MIT CSAIL) & D. Hom Kerri Rivera

> Trouw (27 nov. 2017) : Typisch Brussels compromis: EU-landen staan glyfosaat voor nog vijf jaar toe

> NRC (28 nov. 2017) : Omstreden glyfosaat blijft nog zeker vijf jaar te gebruiken in EU

 

Er ontstaan sterke verbanden tussen glyfosaat en autisme

 

Verder wordt myosine door de galblaas ook gebruikt voor samentrekking wanneer het galzuren moet afgeven. Ontlasting met lage niveaus van galzuren hebben een zeer bleke kleur.

Krigsman liet foto's zien van ontlasting van autistische kinderen. De ontlasting was ook bleek vanwege galzuurgebrek, meldde hij.

Van glyfosaat is aangetoond dat het de productie van galzuren in de lever verstoort door glycine in een ander enzym te veranderen. Het kan zijn dat de chemische stof hetzelfde doet in de galblaas.

 

Naast het gebrek aan galzuren, hebben de ontlasting van kinderen met autisme vaak grote aantallen onverteerde voedseldeeltjes. Dit onvolledig verteerde voedsel kan een ontsteking in de darm veroorzaken die zich uiteindelijk naar de hersenen verspreidt via de zogeheten tiende hersenzenuw of nervus vagus.

Dit is een andere eigenschap die wordt gedeeld met glyfosaat. De chemische stof beïnvloedt spijsverteringsenzymen zoals lipase, pepsine en trypsine. Het breekt ook de darmepitheelwand en de darmbarrière af, resulterend in een ernstige ontsteking en lekkende darm (Leaky Gut).

 

Glyfosaat is duidelijk veel gevaarlijker voor de mens dan de Amerikaanse regering en de Europeesche Commissie willen toegeven. De connectie met autisme is slechts de giftige kers op de taart van giftige chemicaliën.

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0

OLAC / Ortho-hormoonfactorpraktijk

 

Tel.       : 078-3036468 / 06-50423414 / 06-30358880

E-mail  : info@ortho-hormoonfactorpraktijk.com

 

Praktijkadres:

OLAC - Organic Lifestyle Advice Center

> afdeling: Ortho-hormoonfactorpraktijk

Ohmweg 57G

2952 BD  ALBLASSERDAM

 

Ortho-hormoonfactorpraktijk (OHFP)

IBAN: NL98 ASNB 0707 0394 79 t.n.v. OHFP

SWIFT/BIC: ASNBNL21

BTW-nr.: NL014804918B02

KvK-nr.: 71224211