· 

Fluoride in relatie gebracht met ADHD

 

Verbijsterde wetenschappers die gelden als de beste op hun vakgebied, onthullen een sterk verband tussen gefluorideerd water en ADHD.

 

Er zijn veel redenen om gefluorideerd water tegen te gaan. Het is niet alleen een vorm van door de overheid gedicteerde massamedicatie, maar onderzoek heeft consequent aangetoond dat de consumptie van fluor veel schadelijke gevolgen heeft voor de gezondheid van de mens. Recent onderzoek heeft opnieuw bevestigd dat fluoride een neurotoxine is - met zich ontwikkelende foetussen en jonge kinderen die het meest vatbaar zijn voor de schadelijke effecten ervan.

 

Wetenschappers van de Universiteit van Toronto hebben onlangs bevestigd dat blootstelling aan hoge niveaus van fluoride in de baarmoeder ADHD-achtige symptomen verhoogt bij schoolgaande kinderen. Dr. Morteza Bashash, de hoofdauteur en onderzoeker van de studie aan de Dalla Lana School of Public Health, gaf commentaar op de bevindingen en verklaarde: "Onze bevindingen komen overeen met een groeiend aantal bewijzen dat suggereert dat het groeiende foetale zenuwstelsel mogelijk negatief wordt beïnvloed door hogere niveaus van blootstelling aan fluoriden. "

 

Fluoride en ADHD

Dr. Bahash en zijn team bestudeerden 213 zwangere vrouwen en hun kinderen om te zien hoe fluoride de kinderen beïnvloedde toen ze de leerplichtige leeftijd bereikten. Alle maakten deel uit van het project Early Life Exposures in Mexico naar Environmental Toxicants (ELEMENT), dat werving tussen de jaren 1994 en 2005 zag en een voortdurende follow-up kenmerkte.

 

Het team van experts analyseerde urinemonsters die tijdens de zwangerschap bij de moeder waren genomen, evenals monsters die waren genomen van de kinderen terwijl ze tussen de zes en twaalf jaar oud waren. Het doel was om "persoonlijke metingen van blootstelling aan fluoride voor zowel moeder als kind te reconstrueren."

 

Vervolgens keken de wetenschappers naar de mate van fluoride gerelateerd aan de prestaties van de kinderen op een reeks tests en onderzoeken die onoplettendheid, hyperactiviteit en algemene ADHD-scores bepaalden.

 

"Onze bevindingen tonen aan dat kinderen met verhoogde prenatale blootstelling aan fluor meer kans hadden om symptomen van ADHD te vertonen zoals gemeld door ouders. Blootstelling aan prenataal fluoride werd sterker geassocieerd met onoplettend gedrag en cognitieve problemen, maar niet met hyperactiviteit", verklaarde Dr. Bahash.

 

Het team hield er rekening mee zich aan te passen voor andere verstorende factoren, zoals blootstelling aan lood en rookgeschiedenis. Eerder onderzoek door het team van Dr. Bahash kwam tot een vergelijkbare conclusie, waarbij het team ontdekte dat hoge niveaus van fluoride in de urine tijdens de zwangerschap geassocieerd waren met lagere IQ- en cognitietestscores bij kinderen. Verschillende andere recente studies hebben ook een verband gelegd tussen fluoride en ADHD.

Waterfluoridering is misschien gebruikelijk, maar dat betekent niet dat het eigenlijk veilig is.

 

De toxiciteit van fluoride

De waarheid over fluoride is al lang verdoezeld; een voormalig EPA-wetenschapper, dr. William Hirzy, heeft uitgebreid gewerkt om het reële gevaar van fluoride te bestuderen (en bloot te leggen). Onderzoek door Dr. Hirzy heeft ook aangegeven dat de fluorideconsumptie is gekoppeld aan een vermindering van het IQ.

Dr. Hirzy verklaarde naar aanleiding van zijn onderzoek: "Het belang van deze pre-reviewed risicoanalyse is dat het aangeeft dat er mogelijk geen veilig niveau van blootstelling aan fluoride is."

"Fluoride kan vergelijkbaar zijn met lood en kwik omdat het geen drempelwaarde heeft waaronder blootstelling als veilig kan worden beschouwd," voegde hij eraan toe.

 

En zoals Natural News-schrijver Tracey Watson verder meldt, hebben zelfs gezondheidsexperts van Harvard moeten toegeven dat fluoride inderdaad giftig is voor de hersenen. In 2012 analyseerden onderzoekers van de Ivy League-school IQ van 8000 Chinese schoolkinderen die waren blootgesteld aan fluoride in de watervoorziening. En wat ze opnieuw vonden was dat fluoride schadelijk was voor kinderen.

 

"Een hoog fluoride-gehalte in water kan de cognitieve ontwikkeling negatief beïnvloeden. Het gemiddelde verlies aan IQ werd gerapporteerd als een gestandaardiseerd gewogen gemiddeld verschil van 0,45, wat ongeveer equivalent zou zijn aan zeven IQ-punten voor algemeen gebruikte IQ-scores met een standaardafwijking van 15", luidt de conclusie van het onderzoek.

 

Het effect van Fluoride op de hersenen is slechts het topje van de ijsberg. U kunt meer leren over de gevaren van deze neurotoxische chemische stof die routinematig wordt toegevoegd aan kraanwater op Fluoride.news.

 

Bronnen voor dit artikel zijn onder meer:

NaturalHealth365.com

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0

OLAC / Ortho-hormoonfactorpraktijk

 

Tel.       : 078-3036468 / 06-50423414 / 06-30358880

E-mail  : info@ortho-hormoonfactorpraktijk.com

 

Praktijkadres:

OLAC - Organic Lifestyle Advice Center

> afdeling: Ortho-hormoonfactorpraktijk

Ohmweg 57G

2952 BD  ALBLASSERDAM

 

Ortho-hormoonfactorpraktijk (OHFP)

IBAN: NL98 ASNB 0707 0394 79 t.n.v. OHFP

SWIFT/BIC: ASNBNL21

BTW-nr.: NL014804918B02

KvK-nr.: 71224211