· 

Curcumine als "natuurlijke chemotherapie"

Het feit dat kurkuma kan helpen kanker te bestrijden, is niet bepaald nieuws, maar een recent gepubliceerde studie onderstreept de superioriteit ervan door het potentieel van de Aziatische specerij aan te tonen om enkele van de dodelijkste vormen van kanker aan te pakken terwijl gezonde cellen ongestoord blijven.

 

Curcumine, het meest actieve bestanddeel van kurkuma, is een krachtige antioxidant en is verantwoordelijk voor de magische voordelen voor de gezondheid van het kruid. Studies hebben bijvoorbeeld al aangetoond dat curcumine de groeisnelheid van prostaatkanker tumorprogressie kan halveren. Andere studies hebben aangetoond dat suppletie met curcumine kan leiden tot een afname van de longtumoromvang met 36 procent en een vermindering van 40 procent in de ontwikkeling van de dikke darmkanker.

 

In een nieuwe studie gepubliceerd in de Proceedings of the National Academy of Sciences, hebben onderzoekers modellen gebruikt om te laten zien hoe kurkuma het DYRK2-enzym kan remmen. Met behulp van röntgenkristallografie verkregen ze 3D-beelden die curcuminebinding aan dit enzym atomisch aantonen.

 

Je vraagt je misschien af waarom we hier enthousiast over zouden moeten zijn. Het blijkt dat het remmen van het DYRK2-enzym eiwitcomplexen stopt die bekend staan als proteasomen die betrokken zijn bij de ontwikkeling van kanker. Deze actie interfereert met de proliferatie van kankercellen, het verminderen van tumoren en het vertragen van de groei van kanker.

 

Dit is geweldig nieuws voor patiënten met proteasoom-verslaafde kankers, zoals triple-negatieve borstkanker en multipel myeloom. Deze kankers hangen af van de proteasomen die curcumine remt voor hun overleving. Hoewel er farmaceutische proteasoomremmers bestaan, hebben ze het ongewenste effect van het tegelijkertijd beschadigen van niet-kankerachtige cellen.

 

Curcumine doet dit zonder aan de andere kant gezonde cellen te beschadigen. Bovendien heeft het zeer weinig bijwerkingen en kan het werk in kleinere doseringen worden uitgevoerd.

 

Misschien nog spannender is dat dit niet de enige manier is waarop curcumine kanker helpt bestrijden. Het kan ook de bloedvaten stoppen die tumoren het leven geven van groei en ontwikkeling, en het kan de genen uitschakelen die de ontwikkeling van tumoren bevorderen. Tegelijkertijd kan het het immuunsysteem van uw lichaam helpen kwaadaardige cellen te vinden en te vernietigen.

 

Bovendien kan het de aanmaak van de adhesiemoleculen stoppen waarmee kankercellen zich aan celwanden hechten. Het beschermt ook het cel-DNA tegen het ontstaan van kankerachtige mutaties van milieutoxines en straling. Met andere woorden, curcumine heeft een veelzijdige benadering van de strijd tegen kanker, welke het schijnbaar elke keer weer probeert te stoppen.

 

De voordelen voor de kurkuma voor de gezondheid

In theorie heeft kurkuma veel eigenschappen die kanker kunnen helpen bestrijden. Het toevoegen van deze specerijen aan je eten doet geen pijn, maar het is belangrijk om in gedachten te houden dat er enkele problemen met de biologische beschikbaarheid zijn; je eten voorzien van kurkuma betekent niet noodzakelijkerwijs dat je grote hoeveelheden curcumine binnenkrijgt.

 

Wanneer u kurkuma eet, wordt de curcumine erin snel afgebroken door uw lichaam en geëlimineerd. Onderzoekers werken aan de ontwikkeling van aflevermethoden van curcumine die mensen de meeste voordelen opleveren. Voorlopig zijn supplementen een van de beste opties, zolang je je houdt aan hoogwaardige, krachtige aanbiedingen die biologisch zijn en afkomstig zijn van betrouwbare bronnen. Sommige bieden ten minste 95 procent curcuminoïden, wat erg indrukwekkend is.

 

Een samenstelling bekend als piperine die wordt aangetroffen in zwarte peper kan de opname van kurkuma door uw lichaam drastisch verbeteren, dus zoek naar supplementen die ook wat piperine bevatten of voeg zwarte peper toe aan voedsel dat u kookt met kurkuma.

 

Omdat het vetoplosbaar is, wordt het bovendien beter opgenomen als het samen met wat gezond vet wordt geconsumeerd. Dat is waarom veel mensen gouden melk (golden milk) maken door het kruid met melk te combineren en het op te warmen. Het gebruik van kurkuma in gerechten met kokosmelk is een andere geweldige manier om het absorptievermogen te vergroten. Verwarmen wordt ook verondersteld de oplosbaarheid van curcumine te verhogen.

 

Kurkuma is in het algemeen veilig, maar mensen met galwegproblemen of galstenen moeten dit vermijden. Het is ook belangrijk om het met uw arts te bespreken als u chemotherapie krijgt, omdat het kan interfereren met bepaalde chemo-geneesmiddelen.

 

Bronnen voor dit artikel zijn onder meer:

 

NaturalHealth365.com

 

NaturalNews.com

Reactie schrijven

Commentaren: 0

OLAC / Ortho-hormoonfactorpraktijk

 

Tel.       : 078-3036468 / 06-50423414 / 06-30358880

E-mail  : info@ortho-hormoonfactorpraktijk.com

 

Praktijkadres:

OLAC - Organic Lifestyle Advice Center

> afdeling: Ortho-hormoonfactorpraktijk

Ohmweg 57G

2952 BD  ALBLASSERDAM

 

Ortho-hormoonfactorpraktijk (OHFP)

IBAN: NL98 ASNB 0707 0394 79 t.n.v. OHFP

SWIFT/BIC: ASNBNL21

BTW-nr.: NL014804918B02

KvK-nr.: 71224211