· 

Selenium - een belangrijk mineraal

 

Tekenen van seleniumtekort en symptomen: Krijgt u genoeg van dit anti-kanker mineraal?

 

Selenium is een van de meest essentiële mineralen die de algehele gezondheid van het lichaam verbeteren. Met zijn vele gezondheidsvoordelen, is het een grote vraag waarom deze krachtige antioxidant nooit zijn welverdiende erkenning krijgt, evenals de risico's die gepaard gaan met een ontoereikende inname van selenium. Veel mensen zijn zich er misschien niet van bewust dat het consumeren van voedingsmiddelen die in seleniumarme grond zijn geteeld, evenals bepaalde spijsverterings- en darmaandoeningen zoals coeliakie, kunnen bijdragen aan seleniumgebrek. Hier zijn enkele tekenen en symptomen dat u niet genoeg selenium krijgt:

 

Aangetaste immuniteit - Selenium is essentieel voor de immuunfunctie. De voedingsstof is ook belangrijk bij de productie van een krachtige antioxidant genaamd glutathione peroxidase. Mensen die geen selenium hebben, ondervinden mogelijk een lage immuniteit. Experts raden aan om seleniumsupplementen te nemen als het voedingsniveau niet voldoende is.

 

Uitputting en vermoeidheid - Deskundigen merkten op dat hoewel constante vermoeidheid veel oorzaken heeft, ongewone lethargie en uitputting ook geassocieerd kunnen zijn met seleniumgebrek. Het is raadzaam om medische hulp te zoeken bij ongewone vermoeidheid.

 

Slechte focus en geheugen - Selenium is een belangrijke voedingsstof die de gezondheid van de hersenen bevordert. Deskundigen merkten op dat problemen met het geheugen op de korte en lange termijn en de verminderde focus mogelijk te wijten zijn aan seleniumgebrek.

 

Langzame genezing - Wonden en kneuzingen die niet snel genezen, kunnen dienen als rode vlaggen voor ontoereikende seleniumspiegels.

 

Chronische verkoudheid of griep - Selenium is essentieel voor het opbouwen van het immuunsysteem. Lage seleniumgehaltes kunnen het immuunsysteem aantasten, waardoor mensen vatbaarder worden voor chronische verkoudheid en griep.

 

Onvruchtbaarheid - De voedingsstof is vooral essentieel bij het bevorderen van de vruchtbaarheid voor zowel mannen als vrouwen. Moeilijkheden bij het concipiëren en verlagen van de spermakwaliteit en -motiliteit kunnen in verband worden gebracht met slechte niveaus van selenium in het lichaam.

 

Haarverlies, verkleurde huid, nagels - Huidverkleuring en zeer bleekkleurige vingernagelbedden zijn veelvoorkomende tekenen van ontoereikende seleniuminname. Haarverlies is een van de meest ernstige symptomen van een tekort aan voedingsstoffen.

 

Hypothyreoïdie (trage schildklier) - Net als haarverlies is hypothyreoïdie ook een ernstiger symptoom van seleniumgebrek.

 

Dit is de reden waarom voldoende selenium belangrijk is

Selenium is een belangrijk spoormineraal dat een betere cognitieve functie en een gezond immuunsysteem bevordert. De voedingsstof is een krachtige antioxidant die werkt in combinatie met vitamine B3, vitamine E, vitamine C en glutathione om schade door vrije radicalen in het lichaam te remmen. Het essentiële mineraal blijkt ook bijzonder nuttig te zijn bij het bevorderen van de vruchtbaarheid bij zowel mannen als vrouwen. Van de voedingsstof is bekend dat deze de beweeglijkheid van de zaadcellen bij mannen verbetert. Suppletie van selenium bleek ook astma te verlichten. Misschien wel het bekendste voordeel van selenium is het potentieel ervan bij de preventie van kanker.

 

Een Duitse studie gepubliceerd in Medizinische Klinik onthulde dat suppletie met selenium leidde tot een significante afname van de incidentie en mortaliteit van kanker. Om het onderzoek uit te voeren, onderzocht het onderzoeksteam meer dan 1.300 patiënten met een geschiedenis van basale / squameuze celcarcinomen die een seleniumsupplement of een placebo kregen. "De resultaten toonden aan dat Se-suppletie ... geassocieerd was met verlagingen van de totale kankersterfte en de incidentie van long-, colorectale, prostaat- en totale kankers. Deze effecten waren consistent in de loop van de tijd en tussen studieklinieken. De resultaten suggereren sterk de voordelen van Se-suppletie voor dit cohort van patiënten en ondersteunen de hypothese dat supplementaire Se (Selenium) de risico's voor ten minste sommige soorten kanker kan verminderen", schreven de onderzoekers.

 

Een andere studie gepubliceerd in het Chinese Journal of Preventive Medicine toonde aan dat patiënten met een risico op leverkanker die seleniumsupplementen gebruikten een betere bloedseleniumconcentratie en glutathionperoxidase-activiteit vertoonden in vergelijking met de controles. De onderzoekers ontdekten ook dat de supplementengroep de prevalentie van micronucleuscellen in perifere bloedlymfocyten had verminderd. Bovendien waren de percentages van nieuwe gevallen van leverkanker significant lager in de behandelingsgroep in vergelijking met de controlegroep, voegde de onderzoekers eraan toe.

 

Bronnen omvatten:

Naturalnews.com

MedicalNewsToday.com

GlobalHealingCenter.com

HealthAmbition.com

NCBI.NLM.NIH.gov 1

NCBI.NLM.NIH.gov 2

 

Verkrijgbaar in onze OLAC-praktijk: Biotic Research  SE-Zyme Forte supplement, te gebruiken bij:

  • ondersteuning van het immuunsysteem
  • anti-oxidant (verhoging productie glutathion peroxidase)
  • schildklier-hypofunctie
  • pancreasdisfunctie (alvleesklier)

Reactie schrijven

Commentaren: 0

OLAC / Ortho-hormoonfactorpraktijk

 

Tel.       : 078-3036468 / 06-50423414 / 06-30358880

E-mail  : info@ortho-hormoonfactorpraktijk.com

 

Praktijkadres:

OLAC - Organic Lifestyle Advice Center

> afdeling: Ortho-hormoonfactorpraktijk

Ohmweg 57G

2952 BD  ALBLASSERDAM

 

Ortho-hormoonfactorpraktijk (OHFP)

IBAN: NL98 ASNB 0707 0394 79 t.n.v. OHFP

SWIFT/BIC: ASNBNL21

BTW-nr.: NL014804918B02

KvK-nr.: 71224211