NIEUWSBRIEVEN


** NIEUW **

 

Nu leverbaar:

 

OLAC handgemaakte organische zeep.

 

 

 

 

 

Alblasserdam, 23-08-2018

 

Probleem met een vette huid, of juist een droge huid, of huidirritatie, acne, huidveroudering...l? OLAC heeft voor elk huidtype of -probleem een geschikte handgemaakte zeep op basis van puur organische ingrediënten, vrij van PEG's, parabenen, fosfaten of andere synthetische componenten.

 

Daarom is onze zeep ook bijzonder geschikt voor baby's, kleuters, peuters en jonge kinderen. Omdat met name bij de aller jongsten het immuunsysteem nog nauwelijks of onvolledig ontwikkelt is zijn zij heel kwetsbaar voor synthetische en chemische stoffen die in de meeste, zo niet alle, huidverzorgingsproducten zitten die je in de schappen van de drogisterij en supermarkt vindt.

 

Wij zijn er momenteel best druk mee, met de fabricage van ons nieuwe product: OLAC handgemaakte organische zeep. Omdat wij bij onze zeepproduktie geen verhittingsproces toepassen (waardoor bijvoorbeeld de toegevoegde vitamines grotendeels verloren zouden gaan of hun werking verliezen) maakt dat de fabricage van onze zeep een langdurig proces is.

Nadat alle ingrediënten zorgvuldig zijn afgewogen, bij elkaar gevoegd met minimale onderlinge temperatuurverschillen (belangrijk aspect) en zodanig lang worden gemixed totdat er geen luchtbelletjes meer in de zeepsubstantie zitten, wordt de vloeibare zeep in een grote gietvorm gegoten.

Vervolgens wordt de gietvorm in een thermische deken verpakt om heel geleidelijk over te gaan in een vaste vorm. Na twee tot vier dagen (afhankelijk van de zeepvariant) wordt het grote zeepblok uit de gietmal gehaald en in blokjes gesneden. Deze blokjes worden vervolgens in een geconditioneerde opslag geplaatst waar ze een aantal weken (4 tot 6, afhankelijk van de zeepvariant) verder moeten "uitdampen" voordat ze klaar zijn om te worden verpakt.

Wanneer je puur natuurlijke zeep maakt op basis van organische ingrediënten, ga je die natuurlijk niet verpakken in plastics vervaardigd op basis van aardolie en chemicaliën. Bij OLAC gebruiken we hiervoor dus composteerbaar biobased plastic op basis van polymelkzuur, zogenaamd PLA (Polylactic Acid) wat maakt dat je deze verpakking via je GFT-kliko kunt afvoeren.

 

De varianten Anti-acne, Anti-aging en Skin-whitening zijn nu leverbaar, de Moisturising volgt zeer binnenkort.

Ben je nieuwsgierig en wil je meer hierover weten? Neem dan contact met ons op: OLAC

 

Bekijk regelmatig onze OLAC nieuwsbrieven op deze website, want wij brengen in de toekomst met enige regelmaat tijdelijke speciale zeepedities uit. Zie de voorbeelden hieronder:

                          Gemberzeep                                                Glycerinezeep

Onze producten worden gemaakt met de best verkrijgbare ingrediënten in hun meest pure en zuivere vorm.

Daar zijn we heel transparant in! Zo

gebruiken wij uitsluitend de beste oliën, kruiden en plantaardige bestanddelen afkomstig van over de gehele wereld, van het Andesgebergte tot aan Thailand toe. En natuurlijk van biologisch/organische afkomst.


VERSNELD (BRAND)WONDEN GENEZEN MET BEMER INFRAROOD THERAPIE BIJ OLAC - ALBLASSERDAM

 

In onze OLAC-praktijk beschikken wij over het Bemer PRO-set fysisch vaculaire therapiesysteem voor het behandelen van doorbloedingsstoornissen in de haarvaatjes (microcirculatie) van het bloedomloopsysteem en blokkeringen in het lymfesysteem.

Alblasserdam, 23-08-2018

 

Dit systeem is ook voorzien van een infrarood lichtsysteem, de B-Light lichtunit, welke wordt ingezet voor het versneld helen van (brand)wonden en het voorkomen of beperken van littekenweefsel.

 

Hieronder een praktijkvoorbeeld van een brandwond veroorzaakt door een ovenrooster van 240'C:

Van links naar rechts:

Foto 1: dag 01 - brandwond met blaarvorming

Foto 2: dag 04 - na twee infrarood lichtbehandelingen

Foto 3: dag 05 - na drie infrarood lichtbehandelingen

Foto 4: dag 08 - na vier infrarood lichtbehandelingen

Foto 5: dag 11 - na vijf infrarood lichtbehandelingen

Foto 6: dag 15 - na zes infrarood lichtbehandelingen

De Bemer B-Light infrarood lichtunit en de Bemer PRO-set bedieningsconsole

 

De infrarood lichtbehandelingen duren per consult slechts 2 tot 8 minuten per te behandelen wondoppervlak en is geheel pijnloos. De infraroodlichtunit geeft geen warmte af en irriteert dus niet de (brand)wond.

Bij zware verbrandingen / verwondingen kan in een tweede fase de infrarood lichtbehandeling gecombineerd worden met de Bemer fysisch vasculaire therapie welke werkt met electromagnetische velden in een natuurlijke frequentieband om onderhuids de haarvaatjes te herstellen ter stimulering van de microcirclatie. Wanneer de haarvaatjes en daarmee de microcirculatie worden hersteld zal dit de (brand)wondheling doen versnellen en de vorming van littekenweefsel voorkomen of tenminste beperken.

 

Voor meer informatie kun je contact met ons opnemen. Onze gegevens vind je onderaan deze webpagina.


 

** NIEUW ** NIEUW ** NIEUW **

 

Introductie OLAC - Belly Fat Burning Cream !!

 

Alblasserdam, 09-04-2018 

 

YES!...hier is het 'launching product' van onze eigen "OLAC Body & Health" lijn met verzorgende organische producten.
Met de "OLAC - Belly Fat Burning Cream" lanceren wij het eerste product in de verzorgingsproductlijn van ons OLAC huismerk.

 

Met trots introduceren wij deze effectief werkende organische (buik)vetverbrandingscrème, welke met zorg is samengesteld uit zuiver natuurlijke bestanddelen.
De crème is bedoeld ter stimulering van de verbranding van onderhuids vet, zoals bijvoorbeeld buikvet, bovenbenen, 'zwembandjes' (love handles), etc.

 

 

Naast stoffen die de vetverbranding onderhuids bewerkstelligen bevat deze crème uiteraard ook huidverzorgende bestanddelen (o.a. kokosolie, aloë vera en uierzalf) die naast vetverbranding zorgen voor een mooie gladde en strakke huid.

 

....of neem contact op met: 
06-5042 3414 (Hanny van Zoest)
olachealthyfoods@gmail.com

 

Wordt ook lid van onze FB-groep, meld je aan en blijf op de hoogte van nieuwe producten, gezonde leefstijl en meer!

 

OLAC - Organic Lifestyle Advice Center
Ohmweg 57G - 2952 BD Alblasserdam
www.ortho-hormoonfactorpraktijk.com

 

 

Like & share ons op Facebook en maak daarmee kans op een gratis potje om zelf uit te proberen!

Ga naar: OLAC Organic Health Center

 


OLAC nu ook distributeur van

Energetica Natura / Biotics Research

                       supplementen voor de professionele praktijk

 

Waarom kiezen voor Energetica Natura?

 

Energetica Natura is een van de grootste leveranciers van voedingssupplementen voor de professionele markt en verdelt producten van ondermeer Biotics Research, Jacob Lab, LabMiquel y Carriga, Natural Immunogenics, Quinton America en Symbiopharm.

 

Daarnaast ontwikkelt Energetica Natura ook zelf producten om aan de specifieke vragen van artsen en therapeuten te kunnen voldoen.

 

Energetica Natura staat voor de oerenergie die in alle levende dingen (planten, mensen, dieren) aanwezig is. Alle producten worden geproduceerd volgens de laatste wetenschappelijke inzichten en processen waarbij dezelfde oerenergie die in kwalitatieve grondstoffen aanwezig is, behouden blijven.

Op deze manier krijgt men producten die bulken van de biochemische activiteit en energie, producten die goed opneembaar en weinig belastend zijn en een echte werking in het lichaam uitoefenen.

 

Enkele kernpluspunten van Energetica Natura:

 • Controle van grondstoffen
 • Hoogste kwaliteitsnormen bij productie en distributie
 • Toepassing van zuivere inhoudsstoffen
 • Gegarandeerd vrij van genetisch gemanipuleerde stoffen
 • Alle producten zijn glutenvrij
 • Formules ontwikkeld door medische professionals
 • Producten volgens de laatste wetenschappelijke inzichten
 • Unieke producten met onderscheidende eigenschappen
 • Diverse topsporters vertrouwen op de kwaliteit en werkzaamheid van de producten
 • Meer dan 200 producten voor de professionele praktijk

Door toevoeging van het Energetica Natura leveringsgamma kunnen wij van OLAC nu een zeer breed en compleet assortiment aan kwalitatief hoogwaardige voedingssupplementen inzetten bij de diverse behandelingen van onze klanten. Een optimaal effect wordt bereikt door de kracht en expertise van de combinatie van OLAC en haar partners.

 


** NIEUW PRODUCT **

Aqua Purica water purifiers

 

Waarom water filteren/behandelen?

In Nederland heeft men over het algemeen het idee dat de drinkwaterkwaliteit heel goed is. Dit beeld klopte nog in de jaren ’80 en daarvoor, maar de drinkwaterkwaliteit is sindsdien erg veranderd. De milieuvervuiling die sinds de jaren ’50 is begonnen, wordt steeds meer zichtbaar in de diverse waterbronnen. De vervuiling van het water neemt dusdanig toe, dat er inmiddels enkele bronnen gesloten zijn, omdat het niet meer mogelijk was dit water te zuiveren met de bestaande installaties.

 

Hiernaast zien we dat er tolerantie-niveau’s voor allerlei stoffen worden aangehouden. In de praktijk betekent dit dat het water allerlei stoffen mag bevatten en toch schoon en zuiver genoemd mag worden. Ook zijn er talloze stoffen die niet gemeten of gedetecteerd kunnen worden.

 

Water is zwaarder vervuild

Het drinkwater is inmiddels vele malen sterker vervuild dan vroeger. Dit is een direct gevolg van de toegenomen milieuvervuiling die gestart is in de jaren ’50. Het drinkwater filteren is inmiddels dan ook een hele voor de hand liggende keuze. Hier zijn een aantal stoffen die inmiddels in het drinkwater terecht zijn gekomen:

 • Geneesmiddelen
 • Röntgencontrastmiddelen
 • Drugs
 • Herbiciden en pesticiden
 • Chemicaliën
 • Olie en benzines

 

Drinkwater bevat geneesmiddelen

Steeds meer onderzoeken laten zien dat het drinkwater en de drinkwater bronnen medicijn resten bevatten. Doordat mensen deze middelen gebruiken, komen deze stoffen in de kringloop van het water terecht. Niet alle middelen worden überhaupt gemeten. En voor sommige zijn er tolerantie niveau’s die een bepaalde hoeveelheid toestaan. Dit gaat dan o.a. over:

 • Röntgen contrast middelen
 • Betablokkers
 • Cholesterolverlagende middelen
 • Antibiotica
 • Antidepressiva
 • Schildkliermedicijnen (Thyrax, Euthyrox)
 • Hormoonverstorende stoffen.

> lees ook meer hierover in ons blog

 

Wat zit er zoal in ons kraanwater?

Hierbij twee voorbeelden van bemonsterd kraanwater:

 

Chemicaliën in kraanwater Amsterdam

Uit de bedrijfsvertrouwelijke gegevens die het Amsterdamse waterleidingbedrijf (Waternet NV) aan de Inspectie Volksgezondheid (VROM Inspectie) heeft toegezonden (de zogenaamde REWAB rapporten) blijkt dat in het kraanwater van Amsterdam in 2010 – onder meer – de restanten van de volgende stoffen zijn aangetroffen:

 1. Röntgen contrastmiddelen (amidotrizoinezuur)
 2. betablokkers (propranolol)
 3. insecticide/ rattengif (endrin)
 4. chemische oplosmiddelen (trichloormethaan)
 5. mono-cyclische Aromatische koolwaterstoffen   (ethenylbenzeen, ethylbenzeen, methylbenzeen, 1,2,4-  trichloobenzeen)
 6. Benzine additieven (Methyl-tertiair –butylether, MTBE)
 7. Comlexvormers (Ethyleendiaminetetra-azijnzuur, EDTA)
 8. pesticiden (alfa-endosulfan)
 9. cholesterolverlagende middelen (fenofribraat, gemfibrozil)
10. antibiotica (tiamuline)
11. farmaceutical products (carbamazepine)
12. Hormoonverstorende stoffen (Waternet verstrekte geen opgave)
 
Chemicaliën in kraanwater Den Haag 

Uit de bedrijfsvertrouwelijke gegevens die het Haagse  waterleidingbedrijf Dunea aan de Inspectie Volksgezondheid (VROM Inspectie) heeft toegezonden (de zogenaamde REWAB rapporten) blijkt dat in het kraanwater van Den Haag  in 2010 – onder meer – de restanten van de volgende stoffen zijn aangetroffen:

1. Hormoonverstorende stoffen (methyl-tertiair-butylether, MTBE)
2. Pesticiden (aminomethylforfonzuur (AMPA); 3,4-dichlooraniline)
3. Carbamaat bestrijdingsmiddelen (3-hydroxycarbofuron; Aldicarb; Aldicarb-sulfon; Aldicarb-sulfoxide)
4. Polycyclische aromatische koolwaterstoffen (PAK’s)  fenantreen, naftaleen)
5. Organische stoffen (hexa(methoxymethyl)melamine HMMM; trifenylfosfine-oxide, TPPO)
6. Monocyclische aromatische koolwaterstoffen (MAK’s) (Methylbenzeen; 1,2,4-trimethylbenzeen; Ethylbenzeen, 1,3,5-trimethylbenzeen, N-butylbenzeen/max 0,02 ug/lt
7. Nevenproducten desinfectie (Trihalomethanen)
8. Vluchtige gehalogeneerde koolwaterstoffen (Cis-1,2-dichlooretheen; Dichloormethaan)

 

Er bestaat een 'in-house' oplossing: de Aqua Purica water purifier

Met onze geavanceerde filtering zijn u en uw kinderen beter beschermt! U creëert veiliger drinkwater en bent niet langer afhankelijk van de kwaliteit die u geleverd wordt. Daarnaast kunt u nog steeds optimaal gebruikmaken van uw water, omdat er geen drukverlies optreedt. Met ons filter is uw water:

 • zuiver drinkwater
 • gefilterd van ongewenste stoffen
 • gezuiverd van zware metalen
 • gevitaliseerd drinkwater
Door al het water te filteren wat u gebruikt zult u thuis nergens in contact komen met ongewenste stoffen in uw leidingwater. Volgens experts neemt het lichaam net zoveel stoffen op tijdens een douche van 20 minuten als bij het drinken van 2 liter niet-gezuiverd water. Hetzelfde geld voor het water wat u gebruikt bij het tanden poetsen, afspoelen van groenten, enz. Door ook hier gezuiverd water te gebruiken bent u beschermd tegen schadelijke stoffen.

Voor het filterhuis wordt het niet-gezuiverd water door een verzilverde vortex geleid. Deze brengt het water in een natuurgetrouwe wervelende beweging. Op weg van waterbron, via het rioolzuiveringsproces, de pompstation(s) en rechte waterleidingbuizen verliezen de waterkristallen hun natuurlijke structuur. Door vitalisatie middels werveling herkrijgen de watermoleculen hun oorspronkelijke kristalstructuur.

De vortex is voorzien van een hoogwaardige zilvercoating, welke antibacteriële eigenschappen heeft.

 

 

Het Dual Core koolstoffilter bestaat uit 2 lagen hoogwaardig koolstof. De eerste laag is een actieve, met nano-zilverdeeltjes geïmpregneerde koolstoflaag die gewonnen wordt uit kokosnootschalen. De kleine zilverdeeltjes hebben een antibacteriële werking en de koolstoflaag zorgt voor een eerste grove filtering. Hiernaast bevat dit filter een gebonden ionenwisseling-microvezel. Deze aqualen-laag zorgt voor de filtering van zware metalen.

Aqualen is een uniek microvezel. Deze laag bindt alle zware metalen zoals koper, lood, ijzer, kwik en radioactieve isotopen.

 

Hierna komt het water onderin het filterhuis in de hoogwaardig vergulde vitalisatorbuis, waar het filter- en vitalisatieproces verder wordt voltooid.

 

Met ons systeem krijgt u door het hele huis, schip, kantoorruimte, etc. zuiver en vitaal water. Niet alleen uit de keukenkraan, maar ook in bad, onder de douche, de wastafels, enz. want dit systeem wordt meest ideaal direct na de watermeter, hydrofoor (aan boord van schepen) of het hoofdaansluitpunt van de woon-, werk- of bedrijfsruimte geïnstalleerd.

 

Wij verstrekken u graag meer informatie over de Aqua Purica waterfilter/-behandelingssystemen, waarvoor u contact met ons kunt opnemen.

 

U vindt de Aqua Purica waterfilter/-behandelingssystemen vanaf nu ook in onze webshop, inclusief losse filterelementen.

 

Ondervind u problemen met hard kalkwater? Bekijk dan ook onze Aqua Purica Soft-serie waterontharders. Van hetzelfde bekende hoogstaande niveau als de water purifiers.

 

HOE SCHOON IS ONS DRINKWATER?

 

Wie in Nederland een glas kraanwater tapt denkt klaarhelder schoon drinkwater in een glas te hebben. Maar hoe schoon is ons drinkwater eigenlijk?

 

Rechts een nieuw dual-core filterelement

Links eenzelfde filterelement na één jaar gebruik in een gezinswoning.

 

....en dan hebben we het nog niet eens over de onzichtbare watervervuiling zoals medicijnresten, pesticiden en dergelijke.


Aqua Purica documentatie - downloads

 

Download
Aqua Purica Royal-serie water purifiers - Zuiver en vitaal water
Brochure met productinformatie over Aqua Purica water purifiers
AquaPurica-Royal-Serie-2016-3-2.pdf
Adobe Acrobat document 5.7 MB
Download
Aqua Purica Royal-serie waterfilters_datasheet
Informatieblad_datasheet
Aqua Purica_OLAC_Royal waterfilters.pdf
Adobe Acrobat document 591.1 KB
Download
Aqua Purica Soft-serie waterontharders
Brochure met productinformatie over Aqua Purica Soft-serie waterontharders
Aqua Purica Soft waterontharders20161129
Adobe Acrobat document 2.8 MB

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.

OLAC / Ortho-hormoonfactorpraktijk

 

Tel.       : 078-3036468 / 06-50423414 / 06-30358880

E-mail  : info@ortho-hormoonfactorpraktijk.com

 

Praktijkadres:

OLAC - Organic Lifestyle Advice Center

> afdeling: Ortho-hormoonfactorpraktijk

Ohmweg 57G

2952 BD  ALBLASSERDAM - The Netherlands

 

Ortho-hormoonfactorpraktijk (OHFP)

IBAN: NL98 ASNB 0707 0394 79 t.n.v. OHFP

SWIFT/BIC: ASNBNL21

BTW-nr.: NL014804918B02

KvK-nr.: 71224211