NIEUWSBRIEVEN


OLAC officieel distributeur van Hydrosense Legionella zelftest equipment

14 februari 2020

Nu zelf op locatie waterbronnen op legionella besmetting testen: testuitslag in slechts 30 minuten bij het monsterpunt beschikbaar!

 

Besmettelijke bacteriën en virussen kunnen veel schade veroorzaken, niet alleen qua onze gezondheid, maar ook in economisch opzicht. Dus als er een besmettingsbron ontstaat dan wil je die zo snel mogelijk detecteren om adequate maatregelen te kunnen treffen om verspreiding te voorkomen.

Het probleem bij testen op onder andere een legionella besmetting van een waterbron was tot nu toe dat de meest betrouwbare methode hiervoor de kweek-methode was. De procedure is dan als volgt: eerst moet er bij de waterbron een monster genomen worden, dat vervolgens op transport gaat naar een (veraf gelegen) laboratorium. Daar wordt het monster op een kweekbodem gezet en dan duurt het anderhalf tot twee weken voordat het resultaat pas 'afgelezen' kan worden. Dit betekent dat de testuitslag zeker twee weken op zich laat wachten. Twee weken waarin de Legionella pneumophlia serogroep1 bacterie zich verder kan ontwikkelen én verspreiden. Hoe gunstiger de omstandigheden voor de legionella bacterie, hoe sneller en zwaarder de besmetting zich ontwikkelt en verspreidt.

Er bestaat ook nog de PCR-methode, maar deze detecteert alleen legionella DNA wanneer in voldoende mate aanwezig. Deze geeft in twee dagen een uitslag, maar het testgebied is erg beperkt en daardoor niet al te betrouwbaar.

 

Maar nu is er een legionella testmethode die simpel zelf is uit te voeren (geen speciale training nodig), op locatie gedaan kan worden en aldaar ter plaatse in 30 minuten een betrouwbare uitslag geeft!

Dat is de Hyrosense Legionella test kit, leverbaar in diverse configuraties voor alle mogelijk voorkomende waterbronnen.

SNEL: 's Werelds snelste Legionella test. Resultaten ter plaatse in 25 minuten.

ZELFTEST: Geen gespecialiseerde training vereist, de app-lezer verifieert de testresultaten onafhankelijk.

NAUWKEURIG: Detecteert VBNC Legionella (Viable But Non-Culturable > Levensvatbaar maar niet

  kweekbare) bacteriën, bewezen infectief maar niet detecteerbaar via de lab-kweekmethode.

ON-SITE: Resultaten ter plaatse verkregen. Vermijdt risico's verbonden aan het transport van monsters.

CONTINUE CONTROLE: On-site gebruiksgemak maakt frequente monitoring eenvoudig.

VERBINDING: Resultaten kunnen worden opgeslagen en gedeeld in realtime met de Hydrosense Pro App en portal, die   een onafhankelijke audit trail biedt en het ondernemen van onmiddellijke actie faciliteert.

 

 

Alle test kits zijn ontworpen om de door CDC geïdentificeerde Legionella-risicogebieden te testen, zoals: warm- en koudwatersystemen, koeltorens, decoratieve fonteinen, bubbelbaden, zwembaden, gootstenen, douches, boilers, brandbestrijdingsapparatuur, ijsmachines, vernevelaars, sproeiers, luchtwassers, luchtbevochtigers en andere waterapparaten.

 

Hydrosense is 's-werelds snelste on-site test voor het detecteren van Legionella pneumophila SG1-bacteriën in watermonsters, van welke vorm van waterbron dan ook.

Ontworpen voor gebruik op het monsterpunt en resultaten leveren in slechts 25 minuten. De test is ontwikkeld door hydrosense® en onafhankelijk gevalideerd voor gebruik in koeling torens, huishoudelijke warm- en koudwatersystemen,

en bubbelbaden.

Het gemak en gebruiksgemak van de hydrosense®-test maakt het de eerste keuze voor bedrijven met faciliteiten op veraf gelegen locaties, waar reputatiemanagement belangrijk is en waar klanten vaak onderhevig zijn aan een hoog besmettingsrisico.

 

    Eén streepje: negatief (geen legionella)                              Twee streepjes: positief (legionella aanwezig)

Door het innovatieve gebruik van een cell trap filter kunnen bacteriën kunnen worden geconcentreerd, wat de gevoeligheid van de test voor 100 CFU / L verbetert (CFU: Colony Forming Units > Kolonie Vormende Eenheden).

De hydrosense® Pro smartphone-app leest de test en kwantificeert de resultaten. De app is ook ondersteund door een veilig elektronisch logboek waarmee gebruikers de resultaten en bijbehorende gegevens kunnen volgen.

Het hele hydrosense® Legionella-test monitoringsysteem is vandaag de dag een van de meest complete ter wereld. Het is ongeëvenaard in gebruiksgemak, snelheid en betrouwbaarheid.

Wij hebben sinds 2019 onze OLAC waterbehandelingssystemen (zowel komplete systemen als losse komponenten) voor het ontharden, filtreren, vitaliseren en desinfecteren van leidingwater in ons leveringsassortiment. Daarvoor werken wij samen met wereldwijd gerenommeerde fabrikanten met jarenlange ervaring op hun terrein en die opgebouwde specialisatie heeft geresulteerd in innovatieve technieken en systemen. Die losse produkten zijn door ons vervolgens samengebouwd tot een ultiem efficiënt functionerend waterbehandelingssyteem.

Bij onze klantcontacten horen we echter regelmatig de klacht dat de uitslag van (wettelijk verplichte) legionella-testen van waterbronnen door de toegepaste kweektestmethode van laboratoria erg lang duren (anderhalf tot twee weken tussen monstername en uitslag). Branches zoals cruiserederijen, hotels en B&B's, spa en wellness resorts, publieke zwembaden, evenementhallen en congrescentra ontvangen continue veel klanten c.q. bezoekers en vrezen claims en reputatieschade bij te late ontdekking van legionella-besmetting. Maar ook de binnenvaart, recreatievaartuigen, luxe motorjachten, fabrikanten en gebruikers van luchtwassers en dergelijke willen zo snel mogelijk een betrouwbare testuitslag.

Met de uitbreiding van ons assortiment met de unieke Hydrosense legionella-zelftests zijn wij nu in staat zowel onze huidige als toekomstige klanten daarin te voorzien.


Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.

OLAC / Ortho-hormoonfactorpraktijk

 

Tel.       : 078-3036468 / 06-50423414 / 06-30358880

E-mail  : info@ortho-hormoonfactorpraktijk.com

 

Praktijkadres:

OLAC - Organic Lifestyle Advice Center

Afdeling: Ohfp - Ortho-hormoonfactorpraktijk

Ohmweg 57G

2952 BD  ALBLASSERDAM - The Netherlands

 

Ortho-hormoonfactorpraktijk (Ohfp):

IBAN: NL98 ASNB 0707 0394 79 t.n.v. OHFP

SWIFT/BIC: ASNBNL21

BTW-nr.: NL014804918B02

KvK-nr.: 71224211