BIOFYSISCHE ANDULLATIE-THERAPIE

Andullation by Home Health Products

Add a smile to your life :-)

 

Wat is andullatie?

Andullatie is een biofysische behandeling bestaande uit een combinatie van mechanische trillingen en infrarood-dieptewarmte. De ANDUMEDIC-3 maakt altijd en overal gebruik van deze innovatieve technologie.

Andullatie behoort tot de nieuwe generatie behandelingsmethoden. Deze therapie heeft een positieve invloed op ons lichaam. Andullatie-technologie is niet gericht op specifieke organen, maar beïnvloedt de essentiële functies in ons lichaam positief. Andullatie-therapie legt de basis voor het herstel en en behoud van de gezondheid.

 

Wat doet andullatie?

Andullatie laat spieren ontspannen, verbetert de bloedsomloop en stimuleert het lymfesysteem. Daarnaast worden de afvalstoffen in het lichaam sneller afgevoerd. Dit proces helpt bij het herstel na fysieke inspanning.Hierdoor worden we sterker en energieker.

De infrarood warmte zorgt voor een aangenaam gevoel en laat vibraties dieper in de spierweefsels dringen. Dit versterkt de herstellende werking en maakt het resultaat niet alleen fysiek, maar ook geestelijk ontspannend.

 

Pijnverlichting

Dankzij andullatie kunnen pijnklachten ten gevolge van diverse aandoeningen, zoals rugproblemen, fibromyalgie en artrose verlicht worden. Vooral klachten die het gevolg zijn van chronische aandoeningen kunnen oorzaak zijn van een lange lijdensweg met verlies van levenskwaliteit. Andullatie kan ertoe bijdragen de levenskwaliteit te verhogen dankzij pijnverlichting. Door regelmatig gebruik van andullatie zorgt de lichaamseigen endorfineproductie voor pijnverlichting. Het wordt opnieuw mogelijk via natuurlijke weg een normaal leven te leiden, waarbij de levenskwaliteit zal worden herstelt.

 

Warming-up

Andullatie wordt gebruikt om het lichaam op te warmen voor een sportactiviteit. De doorbloeding verbetert en de cellen krijgen meer energie. Niemand is in staat om meteen lichamelijke topprestaties te leveren. Een degelijke warming-up kort die voorbereidingstijd wel aanzienlijk in en voorkomt verrekkingen.

 

Betere prestaties

Door andullatie worden de cellen gestimuleerd om meer energie te produceren. Enerzijds is deze energie nodig voor de fysieke prestatie zelf en om doelstellingen te behalen. Anderzijds heeft celenergie ook een positieve uitwerking op het goed functioneren van onze organen. Dit is namelijk een voorwaarde om sportprestaties te kunnen leveren. Dankzij energieproductie in de cel, kan de huidige prestatie verbeterd worden.

 

Herstel na fysieke inspanning of van blessures

Wie zware fysieke prestaties levert moet zijn lichaam zo goed mogelijk ondersteunen en een tegenwicht bieden voor die belasting. Door het lichaam almaar op te spannen worden onze spieren hard en neemt de doorbloeding af. Door de mechanische trillingen worden de spieren weer losgemaakt, komt de doorbloeding op gang en wordt de lymfestroom gestimuleerd. Bovendien worden hierdoor afvalproducten afgevoerd. Dit totaalproces leidt tot een optimaal lichaamsherstel en voorkomt spanning.

 

Actief tegengaan van het verouderingsproces (anti-aging)

Om het verouderingsproces positief te beïnvloeden, is een stimulering van het collageenmateriaal van het allergrootste belang. Collageen bevindt zich overal in ons lichaam: in botten, kraakbeen, pezen, gewrichten, banden, tanden, huid en op tal van andere plaatsen. Collageen is een essentieel bestanddeel van ons bindweefsel. Het zorgt er onder meer voor dat onze huidcontouren opgevuld worden. De kwaliteit van het collageenmateriaal is af te lezen van onze huid. Wanneer het collageenmateriaal afneemt in ons lichaam, ontstaan er rimpels, die ons ouder laten lijken. Energieproductie in de cel zorgt ervoor dat het collageenmateriaal weer wordt opgebouwd via energietoevoer in de cellen. Maar ook een betere doorbloeding en activatie van ontspanningsmechanismen bevorderen dit proces. Een betere stofwisseling zorgt ervoor dat het materiaal dat nodig is voor celherstel in de huid wordt getransporteerd en de metabole afvalproducten uit het lichaam verwijderd worden. Aangezien spierspanning eveneens verantwoordelijk is voor rimpelvorming, is het essentieel de spieren te ontspannen. In tegenstelling tot een botoxbehandeling wordt de huid hier niet verlamd, maar komt de ontspanning op natuurlijke wijze tot stand.

 

Verminderen van stress

In ons leven zijn we steeds vaker aan stress onderhevig. Hierdoor krijgt ons lichaam het moeilijker om tot ontspanning te komen. Een burn-out is geen uitzondering meer. Oorzaak hiervan is aanhoudende, negatieve stress, ook  wel disstress genoemd. Disstress heeft met meerdere dingen te maken. Naast externe invloeden zijn het ook psychische belastingen die tot disstress leiden. Vooral in het beroepsleven wordt de lat almaar hoger gelegd. Vaak leggen we onszelf veel te hoge, onrealistische eisen op . Gevolg: disstress. De manier waarop we omspringen met deze eisen is bepalend voor onze stressgraad. Het activeren van de ontspanningsmechanismen helpt ons het hoofd te bieden aan de eisen van het dagelijkse leven door het vegetatieve zenuwstelsel terug in balans te brengen. En dat op een natuurlijke manier. Tegelijkertijd gaat hierdoor het stressniveau naar beneden en wordt een beschermend schild opgebouwd. We bepalen derhalve zelf hoe hoog we ons stressniveau laten stijgen.

 

Lichamelijke en geestelijke ontspanning

Bij fysieke en mentale ontspanning spelen onze spieren een belangrijke rol. Vermoeiende activiteiten en stressvolle situaties veroorzaken spierverharding. Andullatietherapie zorgt ervoor dat de spieren losser worden en verzekert een diepe ontspanning van het volledige lichaam en de geest. Stress kan vele klachten veroorzaken. In het slechtste geval, leidt het tot een burn-out. Opgelopen negatieve stress kan leiden tot disstress. Dit wordt vaak veroorzaakt door een fysieke belasting. De manier waarop we omgaan met de eisen van onze baan en het dagelijkse leven bepalen onze mate van stress. Het loslaten van onze ontspanningsmechanismen helpen ons om te gaan met stress door ons vegetatieve zenuwsysteem uit te balanceren. Het stressniveau daalt en de stressweerstand stijgt.

 

Beauty en bodyshaping

De stofwisseling is een essentiële factor met betrekking tot ons lichaamsgewicht. De stofwisseling regelt de biochemische celprocessen die nodig zijn voor onze lichaamsfuncties. Ons lichaam wordt voorzien van voedingsstoffen en gezuiverd van afvalproducten. De metabolische activiteit verschilt echter van mens tot mens. Om die reden valt het ene individu sneller af dan de ander. Wanneer het metabolisme niet efficiënt is, zijn alle pogingen om gewicht te verliezen gedoemd te mislukken. Hierdoor raak je gedemotiveerd en voel je je niet lekker in je vel. Andullatie helpt de stofwisseling aan te zwengelen en hierdoor de levenskwaliteit te verhogen. Om af te vallen is een betere bloedcirculatie en een stimulering van de lymfestroom noodzakelijk. Door andullatietherapie komen belangrijke voedingsstoffen in ons lichaam en geven ons meer vitaliteit. Ook zorgt andullatie ervoor dat afvalproducten worden afgevoerd. Dit zijn basisprincipes die essentieel zijn voor de stofwisselingsactiviteit. Ze worden door andullatie bevorderd.

 

De voordelen van andullatie op een rij

  • Minder pijn
  • Verbetert de bloedsomloop en stimuleert het lymfesysteem
  • Betere mobiliteit
  • Meer welzijn
  • Geestelijke en lichamelijke balans
  • Vertraging van het verouderingsproces
  • Bodyshaping
  • Stressvermindering en verhoging van stressbestendigheid

Video's

Andullatie-therapie verklaard: hoe het andullatie-principe werkt

Hoe het Andumedic-3 systeem werkt


Als gevolg van de wereldwijde interesse in andullatie en verder onderzoek ontwikkelde de European Association for Andullation Therapy (EAAT) in Brussel een internationale organisatie: de International Association for Andullation Therapy (IAAT).

Kijk voor meer informatie op: www.iaat.eu

Andullatie-therapie is medisch gecertificeerd en onderbouwd met medische studies op basis van strenge Duitse en Amerikaanse criteria.

 

De Duitse Olympische Sportbond is met 28 miljoen leden in 91000 sportclubs de grootse club in Duitsland. De DOSB heeft het Andumedic-3 systeem uitgebreid getest en gebruikt en zet andullatie onder andere in voor de fysieke begeleiding van haar olympische sportploegen.

 

De Duitse vereniging van apothekers BVDA recommandeerd het Andumedic-3 andullatie-systeem onder haar leden.

OLAC Ortho-hormoonfactorpraktijk

 

Tel.       : 078-3036468

E-mail  : info@ortho-hormoonfactorpraktijk.com

 

Praktijkadres:

OLAC - Organic Lifestyle Advice Center

Afdeling: Ohfp - Ortho-hormoonfactorpraktijk

Pontonniersweg 417

3353 SG  PAPENDRECHT - The Netherlands

 

Ortho-hormoonfactorpraktijk (Ohfp):

IBAN: NL98 ASNB 0707 0394 79 t.n.v. OHFP

SWIFT/BIC: ASNBNL21

BTW-nr.: NL001116017B76 / EORI-nr.: NL001116017

KvK-nr.: 71224211