Acupressuur / Shiatsu massage

 

Shiatsu (letterlijk 'vingerdruk') is een combinatie van acupressuur en manuele technieken. Met druk op de acupressuurpunten en meridianen (energiebanen die over het hele lichaam lopen) worden gewrichten en spieren gemanipuleerd. Op deze wijze manier worden de aanwezige blokkades opgeheven en kan de levensenergie weer vrij stromen. Shiatsu brengt ontspanning op een heel diep niveau. Geest en lichaam krijgen zo de gelegenheid om 'bij te tanken'. Met als gevolg dat men weer in evenwicht komt en steviger in de schoenen staat omdat de psychische en emotionele weerbaarheid groter is geworden.

Shiatsu komt oorspronkelijk uit China. Al 4500 jaar geleden werkte men daar met een vorm van acupressuur. Deze manuele methode werd later in Japan verder ontwikkeld tot Shiatsu. Vervolgens werd deze geneeswijze naar het Westen gebracht, onder anderen door de arts en psycholoog Shizuto Masunaga, de grondlegger van de Zen Shiatsu (een holistische methode die er vanuit gaat dat lichaam en geest onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn).

Eigenlijk is Shiatsu goed voor iedereen, jong en oud. Het heeft een diepe helende werking, het ontspant en het helpt mensen om hun krachten te hervinden. Shiatsu is zowel preventief - het voorkomt stress gerelateerde problemen - als curatief toe te passen. Door Shiatsu komen lichaam en geest tot rust, waardoor men weer creatief kan denken, enthousiast kan werken en de energie voelt stromen.

Shiatsu is heel geschikt voor de behandeling van rugklachten, nek- en schouderklachten, gewrichtspijnen, vochtophoping, slapeloosheid, depressie, onrust, hoofdpijn, vermoeidheid, menstruatie problemen, lage weerstand, spijsverteringsklachten, urineverlies enzovoort. 
Deze klachten, die vaak ook in combinaties optreden, hebben dikwijls zowel een geestelijke als een lichamelijke oorzaak. Burnout en RSI zijn hiervan typische voorbeelden.
Shiatsu beïnvloedt de fysieke en psychologische factoren die bij de meridianen horen en is daarom bij uitstek geschikt voor de behandeling van dit soort 'dubbele' klachten.

OLAC Ortho-hormoonfactorpraktijk

 

Tel.       : 078-3036468

E-mail  : info@ortho-hormoonfactorpraktijk.com

 

Praktijkadres:

OLAC - Organic Lifestyle Advice Center

Afdeling: Ohfp - Ortho-hormoonfactorpraktijk

Pontonniersweg 417

3353 SG  PAPENDRECHT - The Netherlands

 

Ortho-hormoonfactorpraktijk (Ohfp):

IBAN: NL98 ASNB 0707 0394 79 t.n.v. OHFP

SWIFT/BIC: ASNBNL21

BTW-nr.: NL001116017B76 / EORI-nr.: NL001116017

KvK-nr.: 71224211