· 

OLAC waterfiltersysteem

Wij van OLAC kijken bij onze behandelingen niet alleen naar de persoon zelf, maar letten ook op de externe factoren in haar of zijn leefomgeving. En één factor die daarin een steeds belangrijkere rol speelt is ons leidingwater. Dat heeft van oudsher de reputatie van goede kwaliteit te zijn: je kunt hier uit de kraan drinken. Ga je met vakantie naar exotische oorden, dan ben je voor consumptie vaak aangewezen op fleswater. Maar onze waterleidingbedrijven trekken steeds vaker aan de bel dat dit geen blijvende garantie meer is omdat zij in toenemende mate geconfronteerd worden met vervuiling van oppervlakte- en grondwater met stoffen die daar van nature absoluut niet in thuis horen. Dan hebben we het over contaminaties met bijvoorbeeld chemicaliën, benzines, oliën, zware metalen, actieve medicijnstoffen, röntgencontrastmiddelen, drugs en bestrijdingsmiddelen zoals pesticiden, insecticiden, herbiciden, etc.

De waterleidingbedrijven moeten grote hoeveelheden water leveren en kunnen daarom geen fijnfiltering toepassen. Vervolgens is er het probleem met schades aan het waterdistributienetwerk die regelmatig plaatsvinden door graafwerkzaamheden en spontane leidingbreuken. Hierdoor vindt er verontreiniging plaats tussen de waterzuiveringsinstallatie en jouw huisaansluiting. Een ander aspect is dat er tegenwoordig voor de distributieleidingen kunststof buizen worden toegepast die chemische bestanddelen afgeven aan het leidingwater. Steeds meer mensen in Nederland drinken daarom fleswater, maar ook deze PET-flessen bevatten chemicaliën, waaronder weekmakers, die aan de inhoud worden afgegeven. De meesten van ons weten dat je een plastic flesje met mineraalwater niet in je auto moet bewaren als die in de zon of een warme garagebox staat. Overigens geldt dat natuurlijk ook voor frisdrank in PET-flessen.

 

Maar oké, we drinken dus water uit een flesje omdat dat zuiverder is, en lekkerder smaakt, dan ons leidingwater thuis. Maar wist je dat ons lichaam tijdens het douchen diezelfde stoffen uit het leidingwater via de huid opneemt? En dat je met 10 minuten douchen dezelfde hoeveelheid van al deze stoffen via de huid binnenkrijgt welke gelijk staat aan het drinken van 1 liter leidingwater?

Daarom onderkennen wij van OLAC het belang van zuiver water in heel je huis, het hele gebouw of heel het schip. En dat is de reden dat wij jou een OLAC waterfiltersysteem aanbieden wat direkt achter de watermeter in je huis of een gebouw of een hydrofoor aan boord geplaatst wordt zodat je overal over zuiver en kalkvrij water beschikt!

 

Ons OLAC-systeem heeft een modulaire opbouw zodat je kunt kiezen tussen een enkelvoudige filterkomponent tot een komplete waterfilterinstallatie met zuiver en vitaal water van laboratoriumkwaliteit!

De modules bestaan achtereenvolgens uit: 1) een waterontharder (harsfilter), 2) een sediment/koolstoffijnfilter met gepatenteerde Aqualen-technologie en optioneel een geïntegreerde vitalisatorbuis en 3) een ultraviolet anti-bacterieel en -virusfilter (UV-C sterilisator) voor een ultieme waterdesinfectie. Het grote voordeel van de laatste, de UV-C sterilisator, is dat ontsmetting plaatsvindt middels ultraviolet licht. Deze desinfectiemethode voegt geen stoffen toe aan het water, wat bij chemische ontsmetting, bijvoorbeeld door toevoeging van chloor, wel het geval is.

 

Kies je voor een filtersysteem inclusief een waterontharder (harsfilter) dan heb je niet alleen heerlijk zacht water in de hele woning, maar bespaar je doorlopend kosten. Met zacht water heb je namelijk geen kalkaanslag meer in je natte ruimten en apparaten die water gebruiken zoals wasautomaat, vaatwasser, koffiezetapparaat, waterkoker, luchtbevochtiger, enz. Dat bespaart schoonmaaktijd en reinigingsmiddelen, maar ook dure reparatiekosten aan je waardevolle apparatuur. En met zacht (kalkvrij) water werken waspoeders veel beter (schuimen beter) waardoor je er tot wel de helft minder van nodig hebt voor hetzelfde wasresultaat! Doordat de verwarmingselementen in je apparaten vrij van kalkaanslag blijven verbruiken ze minder energie omdat een kalklaag namelijk isolerend werkt.

 

De Delta waterontharder werkt en regenereert volledig op de water(tegen)druk, dus zonder elektriciteit, evenals het sediment/koolstofijnfilter. Alleen de UV-sterilisatoren gebruiken een beetje stroom: 220V-23W/0,43A voor model UV-250 tot 44W/0,80A voor de modellen UV-250HO (High Output) en UV-700 sterilisator.

Reactie schrijven

Commentaren: 2
 • #1

  Willem van Alphen (donderdag, 06 augustus 2020 09:49)

  Duidelijk verhaal!
  Vraag: hebben jullie onafhankelijke resultaatmetingen van het water na filtering met jullie filters

 • #2

  Teus Vink (donderdag, 06 augustus 2020 13:22)

  Hallo Willem. Dank je wel voor je reactie.
  Antwoord op je vraag: op dit moment nog niet, alleen de fabriekstestresultaten. Maar het staat wel op de agenda nu we een demo-opstelling hebben waarbij we zowel vòòr als nà het filtersysteem leidingwater kunnen aftappen. Daarbij hebben we de mogelijkheid om vier analysemonster te verzamelen: 1) onbehandeld leidingwater, 2) water alleen behandeld door waterfilter, 3) water behandeld door waterontharder en waterfilter en 4) water behandeld door waterontharder, waterfilter en ultraviolet-sterilisator (UV-C licht). De planning is om deze analyse in het najaar uit te laten voeren omdat wij bezig zijn om onze waterbehandelingssystemen na de vakantieperiode onder onze merknaam H2Optimer op de markt te brengen. Wordt dus vervolgd!

OLAC Ortho-hormoonfactorpraktijk

 

Tel.       : 078-3036468

E-mail  : info@ortho-hormoonfactorpraktijk.com

 

Praktijkadres:

OLAC - Organic Lifestyle Advice Center

Afdeling: Ohfp - Ortho-hormoonfactorpraktijk

Pontonniersweg 417

3353 SG  PAPENDRECHT - The Netherlands

 

Ortho-hormoonfactorpraktijk (Ohfp):

IBAN: NL98 ASNB 0707 0394 79 t.n.v. OHFP

SWIFT/BIC: ASNBNL21

BTW-nr.: NL001116017B76 / EORI-nr.: NL001116017

KvK-nr.: 71224211