· 

Corona-lockdown en Legionella

In veel gebouwen heeft lockdown een lage doorstroming en systeemstagnatie veroorzaakt, waardoor Legionella ideale omstandigheden heeft voor groei en reanimatie vanuit een slapende toestand (VBNC*).

VBNC* Legionella is Legionella in een toestand van verminderde activiteit, die normaal gesproken wordt veroorzaakt door stressvolle omstandigheden. Deze slapende bacterie vormt een ernstig risico voor gebouwen die tijdens het afsluiten te kampen hebben met stagnatie in de leidingen.

*) VBNC: Viable But Not Culturable > Levensvatbaar maar niet op kweek detecteerbaar.

 

90% van de bacteriën wordt aangetroffen in biofilm en 90% van Legionella in biofilm bevindt zich in een VBNC-toestand. VBNC Legionella kan niet worden gedetecteerd met behulp van de laboratoriumkweekmethode, wat betekent dat het risico van VBNC-bacteriën gemakkelijk kan worden gemist met standaardtesten, totdat er een uitbraak is of iemand ziek wordt.

Dit risico werd onlangs vastgesteld in Maples Medical Care Facility nadat bij een patiënt de diagnose legionellose was gesteld. De facilitair beheerder gaf aan dat de legionella die de infectie veroorzaakte mogelijk al twee jaar sluimerend in het systeem heeft gezeten voorafgaand aan detectie en dat door stagnatie de bacterie kon reanimeren en groeien.

 

De Hydrosense Legionella-uitstrijktestkit (Swab test kit) is een gerichte oplossing die plichthouders en andere professionals op het gebied van waterbeheer helpt om de gevaarlijkste Legionella-stam (Legionella pneumophila serogroep 1) in biofilm op te sporen, waar deze waarschijnlijk aanwezig is en groeit.

De test kan VBNC-bacteriën detecteren die de laboratoriumcultuurmethode altijd zal missen, waardoor plichthouders problemen met VBNC vroegtijdig kunnen identificeren en het risico op een uitbraak kunnen minimaliseren.

 

Om het risico op VBNC-bacteriën te helpen verminderen, willen we u 10% actiekorting aanbieden op uw bestelling via onze webwinkel:

> https://www.ortho-hormoonfactorpraktijk.com/webwinkel/hydrosense-legionella-test/ 

Vul bij bestelling uw kortingscode in: Hydrosense test-10

 

Meer informatie over Hydrosense Legionella test kits? Klik hier:

https://www.ortho-hormoonfactorpraktijk.com/assortimentsoverzicht/hydrosense-legionella-test/ 

 

Of neem contact met ons op:

Teus Vink

06-30358880

 

Waterbehandelingssystemen


OLAC / Ortho-hormoonfactorpraktijk (OHFP)

Ohmweg 57-G

2952 BD Alblasserdam / NL

Tel. 078-3036 468
info@ortho-hormoonfactorpraktijk.com
www.ortho-hormoonfactorpraktijk.com

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0

OLAC Ortho-hormoonfactorpraktijk

 

Tel.       : 078-3036468

E-mail  : info@ortho-hormoonfactorpraktijk.com

 

Praktijkadres:

OLAC - Organic Lifestyle Advice Center

Afdeling: Ohfp - Ortho-hormoonfactorpraktijk

Pontonniersweg 417

3353 SG  PAPENDRECHT - The Netherlands

 

Ortho-hormoonfactorpraktijk (Ohfp):

IBAN: NL98 ASNB 0707 0394 79 t.n.v. OHFP

SWIFT/BIC: ASNBNL21

BTW-nr.: NL001116017B76 / EORI-nr.: NL001116017

KvK-nr.: 71224211