Note:

Het principeschema laat een kompleet waterbehandelingssysteem zien, maar de verschillende komponenten (waterontharder, sediment/koolstoffijnfilter met/zonder vitalisator of waterfilter + UV-sterilisator) zijn ook los te bestellen en leverbaar.

Zelf het verschil proeven?

Natuurlijk wil je zelf ervaren hoe het verschil smaakt tussen onbehandeld of (volledig) gefiltreerd en gedesïnfecteerd water.

Dat kan, met de demonstratie-unit in onze OLAC-praktijk aan de Ohmweg 57-G te Alblasserdam (Industrieterrein Vinkenwaard). Neem vrijblijvend contact op en maak een afspraak voor de ultieme "Clear Water Experience".

******

Contact info: tel: 078-3036468 / mobiel: 06-30358880 / e-mail: info@ortho-hormoonfactorpratijk.com  

Onze OLAC waterbehandelingsproducten:

 

 Aqua PuricaAquaphor , Delta en Wyckomar waterbehandelingssystemen voor thuis, kantoor, werkruimte, schoolgebouw of aan boord

 • Waterfilters van Aqua Purica en Aquaphor
 • Waterontharders van Delta watersofteners
 • UV-c licht watersterilisatoren van Wyckomar

- Geavanceerde serie waterfilter/vitalisatoren en waterontharders

- Waterfilters zijn voorzien van unieke aqualen-microvezels welke zware metalen aan zich binden

- Waterontharders hebben een waterhardheidsinstelling: dit voorkomt onnodig water- en zoutverbruik

- Systemen hebben een zeer hoog rendement en goede prijs/kwaliteitverhouding

- Voldoen aan zeer hoge kwaliteitseisen

- De waterfilters en waterontharders werken zonder electriciteit = eenvoudig te installeren

- Zeer gebruiks- en onderhoudsvriendelijk

- De systemen hebben een korte terugverdientijd door aanzienlijke kostenbesparingen

Download
OLAC waterbehandelingssystemen
Beknopte informatiefolder
OLAC waterbehandelingssysyemen_nl_03.pdf
Adobe Acrobat document 3.1 MB

Aqua Purica Royal-serie waterfilters met vitalisator

Aquaphor Viking-serie waterfilters zonder vitalisator

 

Waarom zelf water filteren?

In Nederland heeft men over het algemeen het idee dat de drinkwaterkwaliteit heel goed is. Dit beeld klopte nog in de jaren '80 en daarvoor, maar de drinkwaterkwaliteit is sindsdien erg veranderd. De milieuvervuiling die sinds de jaren '50 is begonnen wordt steeds meer zichtbaar in de diverse waterbronnen. De vervuiling van het water neemt dusdanig toe dat er inmiddels enkele bronnen gesloten zijn omdat het niet meer mogelijk was dit water te zuiveren met de bestaande installaties. Hiernaast zien we dat er tolerantie-niveau's voor allerlei stoffen worden gehanteerd. In de praktijk betekent dit dat het water allerlei stoffen mag bevatten en toch nog schoon en zuiver genoemd mag worden. Ook zijn er talloze stoffen die niet gemeten of gedetecteerd kunnen worden.

 

Waarom water vitaliseren?

De kwaliteit van water is niet alleen afhankelijk van de chemische samenstelling maar ook van de moleculaire structuur. Water in de natuur is levend en wordt vitaal genoemd. De kwaliteit van water dat stilstaat, ook wel dood water genoemd, is zeer slecht. De kristal-structuur van levendig natuurwater is in ons dood leidingwater onder een microscoop niet meer terug te herkennen. Ons kraanwater lijkt door vele onnatuurlijke invloeden en chemische bewerkingen sterk op dood water. Watervitalisatie brengt de structuur weer terug naar een natuurlijke staat. Dit heeft een bewezen positief effect op de gezondheid.

 

 

DELTA waterontharders

 

Waarom water ontharden?

De hardheid van ons leidingwater verschilt per regio, maar geldt in het algemeen als 'hard'. Dit komt door de aanwezige kalk wat kalkafzetting veroorzaakt in alle apparaten die gebruik maken van leidingwater. Dit is niet alleen nadelig voor de betrouwbaarheid en levensduur van deze apparatuur, doordat kalkafzetting een isolerende werking heeft leidt het ook nog eens tot een hoger energieverbruik. Daarnaast is onthard water beter voor uw huid en maakt dat uw wasgoed veel zachter aanvoelt. Ook scheelt het volgens onderzoek tot circa 120 uur schoonmaakwerk (kalkvrij maken/houden van sanitair, enz.). Onderzoek wijst uit dat het installeren van een waterontharder een doorsnee huishouden ongeveer € 650 per jaar bespaart (Water Quality Research Foundation - WQRF 2009)!

 


Aqua Purica Royal-serie : werkingsprincipe

Aqua Purica en Aquaphor: topkwaliteit filters

Het Dual Core Koolstof filter bestaat uit 2 lagen hoogwaardige koolstof. De eerste laag is een actieve, met nano-zilverdeeltjes geïmpregneerde koolstoflaag die gewonnen wordt uit kokosnootschalen. De kleine zilverdeeltjes hebben een anti-bacteriële werking en de koolstoflaag zorgt voor een eerste grove filtering. Hiernaast bevat dit filter een gebonden ionenwisseling-microvezel. Deze “Aqualen laag”, de ionenwisseling microvezel, zorgt voor de filtering van zware metalen. Het tweede gedeelte van het filter bevat een fijnere koolstof structuur met een kleinere doorgang van slechts 5 micron. Deze zorgt voor de laatste, fijnere filtering.

 • Dual Core Koolstof filter
 • Verwijdert vrijwel alle ongewenste stoffen
 • Aqualen™ verwijdert zware metalen en radioactieve isotopen
 • Zuivert water in het hele huis
 • Prachtige RVS behuizing
 • Filters gaan 1 jaar mee
 • Filter-vervangservice optioneel mogelijk
 • De Aqua Purica waterfilters zijn technisch identiek aan de Aquaphor waterfilters maar hebben als extra een geïntegreerde hoog-energetische watervitalisatorbuis

Extra bescherming

Aqualen™ is een unieke microvezel. Deze laag bindt alle zware metalen zoals koper, lood , ijzer, kwik en radioactieve isotopen. Door de unieke, hydrofiele eigenschappen van Aqualen™ vezels gaat het water eenvoudig door het filter. Dit resulteert in een zeer efficiënte filtering.

Duidelijk resultaat

Ons filter is zeer effectief en geeft een zeer duidelijk resultaat,
zoals u kunt zien in de afbeelding hiernaast.
Het filter links is één jaar lang gebruikt in een Nederlands huishouden.

Rechts: een nieuw filter.


Delta waterontharders (met zoutreservoir)

Het Delta wateronthardingssysteem werkt volledig hydraulisch. 

Installatie:
Onze systemen kunnen geïnstalleerd worden in de meterkast, keukenkast of garage. Een waterontharder heeft altijd een afvoer nodig om het spoelwater te lozen. Omdat het installeren van een waterontharder hierdoor maatwerk word leveren wij het systeem exclusief installatie.

Onderhoud: 
Een waterontharder kan makkelijk 15 jaar meegaan. Hiervoor moet het systeem wel onderhouden worden. Éénmaal per jaar een onderhoudsinspectie volstaat. Wij bieden onderhoudscontracten op jaarbasis aan vanaf enkelvoudige componenten tot en met een compleet waterbehandelingssysteem bestaande uit ontharder+waterfilter+UV-filter, inclusief levering van regeneratiezout, een waterfilterelement en een UV-lamp.

Zonder elektriciteit
De Delta waterontharders worden aangestuurd door de druk van de waterleiding, zij verbruiken dus geen elektrische stroom of batterijen. Water en elektriciteit zijn immers zelden goede vrienden. Dit brengt ook met zich mee dat er geen ingewikkelde instellingen hoeven plaats te vinden bij het opstarten van de ontharder. Een vervelende herprogrammering na een stroomonderbreking is ook verleden tijd voor wie kiest voor een Delta waterontharder.

Een hydraulische waterontharder
Een hydraulische waterontharder regenereert, ook wel spoelen, enkel wanneer nodig. De accurate waterteller in de Delta waterontharders registreert elk verbruik en zorgt er voor dat de waterontharder enkel regenereert als de onthardingscapaciteit bereikt is.

De regeneratie van elektrische waterontharders gebeurt tijdgestuurd, dit wil zeggen dat men het apparaat op een vast tijdstip regenereert. Ook indien de onthardingscapaciteit van het toestel nog niet volledig bereikt is, zal de elektrische ontharder toch de regeneratie starten. Dit gaat vaak gepaard met onnodig zout- en waterverbruik. Een hydraulische waterontharder regenereert enkel wanneer nodig.

Uiterst compact & een grote onthardingscapaciteit
aquapurica_waterontharder-waterontharders-kalk-ontkalker-water-kalkvrij-watersoftner-zacht-water-simplex-meterkastDe gepatenteerde technologie van de Delta waterontharders zorgt er voor dat er met een veel kleiner harsvolume, en dus een veel kleiner toestel, een zeer hoge capaciteit gehaald kan worden.

Delta waterontharders maakt gebruikt van uiterst fijne harsen die gecomprimeerd zitten tussen twee filter screens. De combinatie van de fijnste harsen en het gecomprimeerde volume zorgen er voor dat de Delta waterontharders een zeer hoge onthardingscapaciteit halen met een zeer klein toestel.
Een huishoudelijk duplex-model van de Delta waterontharders kan een doorstroomsnelheid aan van 2600 L / uur of 43 L / min. Indien men 12 Duitse graden hardheid uit het water wil halen, kan de ontharder 1400 liter water behandelen alvorens hij dient te regenereren.
Door deze gepatenteerde innovatieve technologie kan geen enkel ander merk deze capaciteit halen.

Uiterst zuinig
Een Delta waterontharder verbruikt geen elektriciteit en het hydraulische systeem voorkomt onnodige regeneraties. Verder zijn de Delta waterontharders zeer zuinig op gebied van zout- en waterverbruik tijdens een regeneratie in vergelijking met traditionele toestellen. Dit komt doordat het harsvolume zo klein is. Wanneer men een kleiner volume moet reinigen, is er logischerwijs minder zout en spoelwater nodig.

Per harsfles met een inhoud van 3 liter hars verbruikt een Delta waterontharder slechts 300 gram zout en 18 liter water voor een volledige regeneratie. Hierdoor behoren de Delta waterontharders tot de zuinigste toestellen op de markt.

Inkomende hardheid en resthardheid instellen
aquapurica_waterontharder-waterontharders-kalk-ontkalker-water-kalkvrij-watersoftner-zacht-water-instellingDe waterhardheid in ons land verschilt per regio. Omdat uw Delta waterontharder geen onnodig zout en spoelwater zou verbruiken, mag de hardheid van het inkomende water niet te hoog ingesteld staan. Indien de hardheid van het inkomende water te laag is ingesteld, zal de ontharder er niet in slagen alle kalk er uit te halen. Vele traditionele ontharders hebben een standaard fabrieksinstelling die niet kan aangepast worden aan de situatie in uw regio. Bij de Delta  waterontharders wordt de hardheid van uw leidingwater in uw regio gemeten bij u thuis en exact ingesteld op de ontharder. Alleen zo zal de werking van de waterontharder optimaal zijn.

Indien u geen volledig onthard water wenst, maar een resthardheid wil overhouden in uw water, dan kan dit zeer precies worden ingesteld op de Delta  waterontharders. Als uw inkomend leidingwater 12 Duitse graden kalk bevat en u stelt uw Delta  waterontharder in op 1/10e dan blijft er 1,2 Duitse graden kalk over in het water. Ook deze instelling op maat is bij vele andere merken van waterontharders niet mogelijk.


OPTIONEEL: WYCKOMAR ANTI-BACTERIEEL UV-C WATERDESINFECTIE FILTER

MAAK UW WATER BACTERIE- EN VIRUSVRIJ MET EEN WYCKOMAR UV-C WATERDESINFECTIE-FILTER


Intallatievoorbeeld van een OLAC waterbehandelingssysteem


 

Download hieronder onze brochures, specificatiebladen en inbouwvoorschriften:

 

Note: de Aquaphor Viking-serie is technisch identiek aan de Aqua Purica Royal-serie maar is niet uitgerust met een geïntegreerde hoog-energetische watervitalisatorbuis.

 

Download
OLAC waterbehandelingssystemen
Beknopte informatiefolder
OLAC waterbehandelingssysyemen_nl_03.pdf
Adobe Acrobat document 3.1 MB
Download
Brochure Royal-serie waterfilters met vitalisator
AquaPurica-Royal-Serie-2016-3-2.pdf
Adobe Acrobat document 5.7 MB
Download
Specificatieblad Royal-serie waterfilters
Aqua Purica_OLAC_Royal waterfilters.pdf
Adobe Acrobat document 591.1 KB
Download
Installatiehandleiding Royal-serie waterfilters
Installatie-Handleiding-AquaPurica.pdf
Adobe Acrobat document 2.4 MB

Download
Brochure waterontharders - Aqua Purica / Delta-serie
Aqua Purica Soft waterontharders20161129
Adobe Acrobat document 2.8 MB

 

  Wyckomar UV-C sterilisatoren (waterdesinfectie met UV-C licht)

Download
Wyckomar UV-250 specificatieblad (eng)
Wyckomar_UV250_Specsheet.pdf
Adobe Acrobat document 856.9 KB
Download
Wyckomar UV-250 compositietekening
Wyckomar_UV250-Dimensional.pdf
Adobe Acrobat document 289.5 KB
Download
Wyckomar UV-250HO High Output specieficatieblad (eng)
Wyckomar_UV250HO_Specsheet.pdf
Adobe Acrobat document 618.6 KB
Download
Wyckomar UV-250 handleiding (eng)
Wyckomar_UVManual_UV250.pdf
Adobe Acrobat document 856.9 KB
Download
Wyckomar UV-700 specificatieblad (eng)
Wyckomar_UV700_Specsheet.pdf
Adobe Acrobat document 893.8 KB
Download
Wyckomar UV-700 compositietekening
Wyckomar_UV-700_ExplodedView.pdf
Adobe Acrobat document 446.0 KB
Download
Wyckomar UV-700 handleiding (eng)
Wyckomar_UVManual.pdf
Adobe Acrobat document 2.6 MB
Download
Wyckomar UV-technologie (eng)
Wyckomar_UVTechnology.pdf
Adobe Acrobat document 241.9 KB

Download
Handboek OLAC waterbehandelingssystemen
Installatievoorschriften, gebruiksaanwijzingen, onderhoud, storingslijsten, etc.
OLAC_Handboek-waterbehandelingssystemen_
Adobe Acrobat document 14.7 MB

OLAC / Ortho-hormoonfactorpraktijk

 

Tel.       : 078-3036468 / 06-50423414 / 06-30358880

E-mail  : info@ortho-hormoonfactorpraktijk.com

 

Praktijkadres:

OLAC - Organic Lifestyle Advice Center

> afdeling: Ohfp - Ortho-hormoonfactorpraktijk

Ohmweg 57G

2952 BD  ALBLASSERDAM - The Netherlands

 

Ortho-hormoonfactorpraktijk (Ohfp):

IBAN: NL98 ASNB 0707 0394 79 t.n.v. OHFP

SWIFT/BIC: ASNBNL21

BTW-nr.: NL014804918B02

KvK-nr.: 71224211