NIEUWSBRIEVEN


Subject: CoViD-19 Corona virus


Wat heeft Corona ons sinds de uitbraak geleerd?

18 maart 2020

Bulletin 2020-04

Covid-19, wat staat voor coronavirus disease 2019, is een besmettelijke ziekte veroorzaakt door het virus SARS-CoV-2. Dit virus infecteert de cel via de ACE-2 receptoren en vervolgens ontstaat de Covid-19 variant. Dit is de menselijke variant die in december 2019 voor het eerst in het Chinese Wuhan werd ontdekt bij patiënten die een longonsteking kregen zonder dat er sparake was van een duidelijke oorzaak.

Covid-19 infecteert eerst je keel, dat voelt als een droge keelpijn die 3 tot 4 dagen aanhoudt. Vervolgens voegt het virus zich samen met je neusvloeistof en zakt het via de luchtpijp af naar de longen waarna de zogenaamde Wuhan-longontsteking ontstaat. Deze tweede fase duurt doorgaans 5 tot 6 dagen. De eerste symptomen van de coronabesmetting zullen zich circa 5 à 6 dagen na het moment van infectie voordoen en dat noemen we de symptomatische periode. De symptomen van Covid-19 zijn: hoesten (droge hoest), niezen, keelpijn, hoofdpijn, koorts en benauwdheid.

 

Wanneer het virus zich in de longen heeft ontwikkelt en met name het niezen en hoesten begint is de besmettelijkheid zeer hoog. Het virus lift mee met de druppeltjes van de neusvloeistof of longvocht en vormt zo aerosolen. Dit zijn minuscule vochtdruppeltjes die door hun geringe massa gemakkelijk door de lucht zweven en zich zo meters ver buiten het lichaam kunnen verplaatsen: tot 1,5 meter in horizontale richting en circa 3 meter in diagonale lijn. De richtlijn om 1,5 meter afstand te houden tot andere personen is hierop gebaseerd. Bij <1,5 meter afstand is face-to-face besmetting (horizontale richting) zeer gering, maar de virusdeeltjes kunnen dus wel in een straal tot zo'n 3 meter op de grond belanden. Wil je dus geen virusdeeltjes op je kleding of schoenen krijgen, dan dien je minimaal 3 meter afstand te bewaren. En dit geldt voor een windstille omgeving!

Daarnaast vindt bemetting plaats door aanraking zoals handen schudden en contact met besmette oppervlakken zoals leuningen, deurklinken, handgrepen in bus, tram en trein, etcetera.

Voorlopige bevindingen tonen aan dat het virus in onze handen tot circa 10 minuten kan overleven, dat lijkt niet lang maar hoe vaak wrijf je niet even in je ogen of raak je je lippen aan? Daarnaast overleeft het tot zo'n drie uur in de lucht, tot circa 24 uur op karton en twee tot drie dagen op plastic en metalen oppervlakken. Maar in de cabines aan boord van het cruiseschip 'Diamond Princess' dat in de Japanse stad Yokohama lag werd het virus 17 dagen nadat de laatste passagiers van boord geëvacueerd waren nog besmettelijk Covid-19 virus op oppervlakken aangetroffen!

Besmetting door mensen die wel zijn geïnfecteerd maar niet de symptomen (in duidelijke mate) hebben is onzeker maar wellicht toch mogelijk. Zijn de symptomen éénmaal voorbij dan is het besmettingsgevaar nog maar zeer gering zo wordt nu verondersteld. En hoe milder de symptomen zijn, hoe geringer de kans op besmetting. Maar voorzichtigheid blijft geboden.

 

Hieronder hebben wij nog een paar aanvullende tips voor je wat je kunt of moet doen:

  • Je kunt iedere ochtend een eenvoudige zelfcheck doen of je wellicht bent geïnfecteerd: haal heel diep adem en houd die minimaal 10 seconden vast; als je dit kunt zonder hoesten en ongemak als benauwdheid betekent dat dat je geen fibrose in de longen hebt, en geen infectie. Elke ochtend doen! Deze tip komt van Taiwanese longexperts.
  • Een tip van Japanse artsen: zorg ervoor dat je mond en keel vochtig zijn en nooit droog aanvoelen. Neem daarom minstens elk kwartier een paar slokjes water. Mocht het virus in je mond komen dan spoel je het weg naar je maag en daar overleeft het niet. Anders kan het virus via de luchtpijp in je longen komen en dan wordt het gevaarlijk.
  • Hiervoor is aangegeven dat het virus op plastic en metalen oppervlakken gemakkelijk drie dagen overleeft (of zelfs tot 17 dagen aan boord van het cruiseschip 'Diamond Princess'): dus naast regelmatig de handen grondig wassen is het heel belangrijk dat je ook regelmatig de volgende dingen desïnfecteert > handgrepen, deurklinken, hendels van water-/douchekranen, lichtschakelaars, kunststof of metalen armleuningen, tafelbladen, je smartphone (ook de zijkanten en achterkant niet vergeten), je tablet (idem als je smartphone), toetsenborden van laptop en PC, touchscreens van apparaten (van slimme thermostaten, enzovoorts), afstandsbedieningen, consoles van computerspellen, etcetera.
  • Gebruik desinfecterende middelen welke minimaal 70% alcohol bevatten voor een optimaal resultaat

Wees zuinig op de gezondheid van jezelf en die van anderen!

 

Met gezonde groet, het OLAC-team.

 

 


Belangrijke ontdekking bij franse Coronapatiënten op IC

17 maart 2020

Bulletin 2020-03

Het Covid-19 virus onder de microscoop

Belangrijke Corona update:

Franse artsen stellen vast dat de acute CoViD-19 patiënten op de intensive care in zorgelijke toestand allemaal één ding gemeen hebben, ze namen NSAID ter zelfmedicatie tegen Corona. Volgens een studie van The Lancet (gerenomeerd medisch tijdschrift) verhoogt NSAID en Cortisone de #ACE-2 receptoren exeptioneel, waardoor het virus miljarden extra docking stations krijgt in het lichaam. Je maakt dus je eigen virale sepsis! Dus check: neem geen IBUPROFEN of BRUFENS of VOLTARENS bij koorts, hoofdpijn, snot en/of kortademigheid! Take care!


OLAC / Ortho-hormoonfactorpraktijk

 

Tel.       : 078-3036468 / 06-50423414 / 06-30358880

E-mail  : info@ortho-hormoonfactorpraktijk.com

 

Praktijkadres:

OLAC - Organic Lifestyle Advice Center

Afdeling: Ohfp - Ortho-hormoonfactorpraktijk

Ohmweg 57G

2952 BD  ALBLASSERDAM - The Netherlands

 

Ortho-hormoonfactorpraktijk (Ohfp):

IBAN: NL98 ASNB 0707 0394 79 t.n.v. OHFP

SWIFT/BIC: ASNBNL21

BTW-nr.: NL001116017B76

KvK-nr.: 71224211